Pages

Saturday 8 April 2017

Rinnakkaisekologian astraalimaailma



Tämä artikkeli julkaistiin Ultra-lehdessä 4/2017


Esoteerisen perimätiedon mukaan, tunnekehojemme tuottama astraalimaailma sijaitsee fyysis- eetterikehon ja meissä olevien henkisten tasojen ja maailmojen välissä. Tätä astraalimaailmaa, oli se sitten yksilön tai kollektiivin, kutsutaan monasti suureksi illuusioksi. Henkisellä polulla meidän tuleekin symboolisesti ja energeettisesti ikäänkuin työntäytyä läpi ja voittaa (maskuliini yang energia) sekä sulattaa ja integroida (feminiini yin energia) nämä astraalimaailmamme energiat. Vertikaali maskuliinienergia vie meidät valoa kohti ylöspäin sekä sukeltaa alaspäin syvälle kohti Äiti Maan keskusta. Feminiinienergia puolestaan vie piemeyttä kohti, on horisontaali ja syklivä luonteeltaan,  kaikenkattava avaruus joka sulattaa sydämen universaaliin rakkauteen ennenpitkään kaiken.  Mitä syvemmälle ja korkeammalle maskuliinienergia läpäisee ja tunkeutuu sitä enemmän feminiinienergia sisällyttää, sulattaa ja parantaa. Toinen ei ole toistaan parempi ja molempia tarvitaan. 

Nämä monien elämien aikana luomamme ajatusten ja tunteiden energiat estävät pääsyn aidon totuuden, universaalin rakkauden, eheyden ja ykseyden autuaisiin parantaviin kenttiin. Erottelukykyä tarvitaan, etenkin kun suuri osa luomastamme astraali energiasta on tiedostamatonta, alitajuista, reaktiivistä, sukujanoistamme ja kollektiivistamme perittyä, näinollen karmallista.
Vaikka tätä astraalimaailmaa on kutsuttu suureksi illuusioksi ei tämä sana – illuusio – välttämättä kuvaa Universumin aitoa luonnetta ja tahtotilaa. Joskus kun kohtaan ihmisiä, joiden henkinen katsantokanta on että ’so what’ - tämä elämähän on vain illuusiota-, tulen ajatelleeksi, että vaikka he ovatkin tavoittaneet osatotuuden, heidän asenteensa samanaikaisesti kieltää sen että elämällä olisi jokin suurempi tarkoitus. Minusta sillä on! Sinänsä, loppupeleissä fyysinen taso on luonteeltaan illuusiomainen, mutta se ei tarkoita että tämä maailma, jota kutsumme illuusioksi olisi tyhjä, päinvastoin se on täynnä elämää. Meissä oleva jumaluus on sen tieten tahtoen näin luonut, suunnitellut ja rakentanut. Kyse on rinnakkaisekologiasta, hienovaraisesta energia ekologiasta joka ohjaa ja luo maailmoja kaikilla tasoilla. Tämä ei-fyysinen energiatodellisuus on näkemämme Äiti Maan, ihmiskunnan, eläinkunnan, kasvikunnan, mineraalikunnan, koko Aurinkokunnan ja Universumin rinnakkaisekologia, johon henkiseen kehitykseensä aidosti antautuva eittämättä törmää ja jonka puhdistustyöhön hän prosessin syventyessä pyhittää elämänsä. 

Tiede ja henkisyys lähentyvät vihdoin ja viimein toisiaan. Nykyään tiedeyhteisöt esittelevät tutkimuksiansa ja teorioitansa, jotka tukevat ajatusta siitä, että näkymättömät hologrammit luovat fyysisen maailman, tämä rinnakkaisekologia on siis holograafinen luonteeltaan ja käyttäytyy fraktaalimaisesti. Vaikka tämä uusi ajattelu esitetään ikäänkuin uutena keksintönä, on teoria rinnakkaisesta energia todellisuudesta ja sitä ohjaavasta pyhästä geometriasta ikivanha. Mutta ehkä nämä hologrammiteoriat vihdoin lyövät läpi suuremman yleisön tietoisuuteen tieteellisyyden painovoimalla ja antavat uskottavampia selityksiä nykypäivän ihmisille. Ehkä vähitellen opimme ottamaan paremmin huomioon ja huolehtimaan tästä rinnakkaisekologiasta joka siis on primääri ja ensisijaisesti luo kaiken. Mystikot ja näkijät kautta aikojen ovat tämän aina tieneet. 

Jo 1861 syntynyt Rudolf Steiner totesi, että esimerkiksi jokainen valhe tai loukkaus on astraalimaailmassa kuin murha.  Ihmiset herkästi ajattelevat (jos edes huomaavat),  ”no tuo nyt oli vain ajatus tai tunne, ei niistä tarvitse välittää, nehän ovat vain sisäisessä maailmassani, en minä niitä toteuta, eikä muut tiedä mitä ajattelen”.  Kuitenkin jokaisella tunteella tai ajatuksella on energeettinen realiteetti ja oma olemassaolonsa tässä rinnakkaisekologiassa. Ne elävät omaa elämäänsä ylläpitämässämme astraalimaailmassa, ellemme tietoisesti näitä tunteidemme ja ajatustemme ”ampuma-aseita” neutralisoi. Kuvittelemme, että kohdistamme pahanolomme ja/tai kitkerät ja kyyniset ajatuksemme muita ihmisiä kohti, mutta todellisuudessa kohdistamme ne itseämme kohti, koska tässä hologrammien maailmassa pätee sääntö ”niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”, eli energia palaa aina lähettäjälleen. Tämä on osa karman lakia.

On hyvä pysähtyä miettimään mitä tämä tarkoittaa kollektiivisella tasolla. Kirkkaana talviyönä katsellessasi tähtitaivasta näet taivaskannen täynnä tuikkivia tähtiä ja loistavia planeettoja niin kauas kuin silmä siintää.  Näyttää siltä, että kaikki on hyvin. Kuitenkin mikäli olemme oppineet näkemään ja haistamaan astraalimaailman alempia energioita näkymä on toinen. Planeettaamme ympäröi paksu läpäisemättömältä tuntuvat kerros pahalta haisevaa usvaa,  höyryä ja sumua. Ei siis ihme että elävä Gaia käyttää omia puolustusmekanismejaan luonnonkatastrofien muodossa, tasapainoon kun on pyrittävä hinnalla millä hyvänsä.  Ihmeellistä kyllä, sielut kuitenkin tulevat ja menevät ja ihmiskunnan taival jatkuu kunnes heräämme ja opimme huolehtimaan tästä rinnakkaisekologiasta ja sen kanssa-luomisvastuusta. Vasta silloin Eedenin Puutarha ja kaikki elämä hänen ihanissa luomakunnissaan voi kukoistaa tarkoitetussa loistossaan. Noniin siinä se tuli mainittua se elämän tarkoitus niin kuin minä sen ymmärrän.



Meidän onneksemme on kautta aikojen ollut sieluja jotka ovat oman puhdistustyönsä tehneet ja heidän janassaan on runsaasti energiaa vapautunut myös kollektiiviselta tasolta. Myös henkiseltä puolelta meitä autetaan alituisesti kun kompuroimme tällä tiheyden tasolla emmekä ymmärrä vastuutamme. On myös teorioita jotka antavat ymmärtää, että tarvitaan vain muutama Buddha tai Kristus aina kulloisellakin aikakaudella jotta satojentuhansien, ehkä miljoonien ihmisten energiataakka tulee kevennetyksi. Tältä kehitystasolta tapahtuva lunastus onkin koko ihmiskunnan pelastusta ja ellei näin olisi olisimme jo aikapäiviä sitten kadonneet tältä planeetalta.  Nämä valaistuneet ovat ylittäneet kaiken kaksinaisuuden ja sulautuneet ykseyteen. Heidän auransa puhtaus ja laajuus sekä kaikensisällyttävä rakkaus on sanoinkuvaamatonta.

Nyt tästä minun kirjoituksesta helposti saa käsityksen, että astraalimaailma on vain pahasta. Näin ei toki ole. Se sisältää ihmiskunnan sinne luomia tajunnantilojen kerrostumia, niin hyviä kuin pahoja ja kaikkea siltä väliltä. Sieltä löytyvät niin Mestari- ja Enkeli maailmat kuin karmeimmat ihmiskunnan synnit ja niiden motiivien tajunnantilat. Buddhalaisen elämänpyörän mukaan tämä harha sisältää mm. Jumalten-, Vallanhaluisten-, Nälkäisten henkien-, Kärsivien olentojen maailmoja ja tajunnantiloja. Korkeammat astraalimaailman tilat voivat olla hyvinkin kauniit ja avuliaat. Silti myös nämä ovat ihmisen luomia hologrammeja, niissä on mukava hengailla ja voimme niihinkin juttua ja edelleen kokea että jumaluus on jollakinlailla itsemme ulkopuolella. Nekin kuitenkin ovat harhaa ja edustavat ykseyden tietoisuudentilan esteitä. 

Ekhart Tollen jo kuuluisaksi tullut lause ”Et ole Universumissa vaan olet Universumi, sen olennainen ja erottamaton osa. Pohjimmiltasi et ole henkilö, vaan Universumisi keskipiste jonka kautta Universumi tulee tietoiseksi itsestään. Mikä fantastinen ihme oletkaan!” Näin sen myös itse koen ja ymmärrän. En ole kehoni, en tunteeni, enkä ajatukseni vaan tietoisuus energia joka elää ja ilmenee kauttani.  

Eräs henkilö kysyi minulta jokin aika sitten uskonko Ufoihin tai elämään muilla planeetoilla tai muualla Universumissa?  Vastasin että jos jonkun inkarnaatiossa olevan tietoisuuden keskipisteessä, hänen Universumissaan tällaista esiintyy niin se on varmasti aivan totta hänen maailmassaan.  Luojan luovuus on ehtymätön, jumaluutemme moninaisuus ja kanssaluomisen voima on hämmästyttävää ja parhaimmillaan uskomattoman ihanaa jos niin valitsemme. Toinen esimerkkini on tieteen maailmasta. Jokin aika sitten monet tuhannet tiedemiehet keskittyivät löytääkseen maailmankaikkeuden pienimmän hiukkasen jota he kutsuivat Jumalhiukkaseksi – The God Particle. Kun riittävän moni Universumin polttopiste, tässä tapauksessa ryhmä tiedemiehiä,  keskittyivät samaan asiaan maailmankaikkeus ja sen rinnakkaisekologia luonnollisesti tuo heidän haluamansa manifestaatioon ja HiggsBoson partikkeli löytyikin. Ajatelkaapa skenaariota missä riittävän moni keskittyisi rakkauteen, valoon, totuuteen ja kauneuteen miten kaivattu Eedenin Puutarha alkaisikin ilmentymään. Kuitenkin tämä yksilön ja kollektiivin puhdistamaton astraalikerrostuma estää tällaisen kollektiivisen manifestaation ihan hetkessä, sen verran paljon ihmiskunta on näitä epämiellyttäviä kerrostumia tälle tasolle tuottanut.  Jokainen Universumin keskipiste kun on lain mukaan vapaan tahdon leikkikenttä, näinollen puhdistamme sen yksi sydän kerrallaan.

Amerikkalainen henkinen opettaja ja filosofi Ken Wilber antaa meille ohjenuoran kertomalla että ylempi taso aina ratkaisee alemman tason ongelman ja/tai haasteen. Eli jos minulla on fyysisen tason haaste tarvitsen tunnekehoni rakkautta ja myötätuntoa sen hoitamiseen. Jos taas ongelmani on tunnetasolla, tarvitsen mentaalitason erottelukykyä päästäkseni takaisin tyyneyteen ja tasapainoon. Vastaavasti jos vaikeuteni liittyvät ajatteluuni, esim. kannan vääriä ajatusmalleja ja/tai uskomuksia, silloin tarvitsen sieluni valoa hälventämään vääristymät. Ja jos ongelma on sielun tasolla silloin peräänkuulutan puhdistavaa hengen tulta.

Toinen malli jonka kautta voimme yksilön kannalta tarkastella tätä astraalikehon puhdistusta on ikivanha Kiinalainen lääketiede. Sen mukaan ihmiskehossa on kolme merkittävää energia keskusta – ylempi DanTien, keski DanTien ja alempi DanTien. (kuva) Elementeillä, eli tulella, ilmalla, maalla ja vedellä on merkityksensä. Ylhäällä päänalueella on tuli, keskellä sydämen alueella maa ja alimmassa energiakeskuksessa navan alapuolella vesi. Ilma, eli sielun kirkastama mielemme toimii tietoisuuden välittäjänä ja on ikäänkuin evoluution kulkuväline. Mitä syntyykään kun tuli ja vesi kohtaavat? Runsaasti höyryä. Näin tapahtuu myös puhdistustyön edetessä. Sielun kausaalikehon astraalikerroksessa olevat karmalliset energiat nousevat puhdistettaviksi.  Sielun kautta kehomme temppeliin laskeutuva valo on kertakaikkiaan korkeasti värähtelevää sähköenergiaa joka vetää puoleensa elämiemme aikana kasautuneet kuona-aine-energiat. Alkemistit tiesivät tämän yrittäessään muuntaa lyijyn kullaksi. Salakielellä he kertoivat meille juuri sisäisen veden transformaatiosta. Täällä on metamorfoosin kehto jossa ”kiinteä aine” (esim. traumat, karma, liikkumaton jähmettynyt energia) muuntuu  nestemäiseksi ja vapautuu jälleen elämän luonolliseen liikkeeseen. Mystisen transformaation edellytys ja uudestisyntymisen lähde.  Elementtinä vesi liitetään tunteisiin ja näinollen astraalikerrostuman puhdistamiseen. Tämän takia säännöllinen hiljentyminen ja meditaatiotyöskentely joka aukaisee sateenkaarisillan sielun energioihin ja auttaa sen laskeutumista kehon joka sopukkaan on niin tärkeätä. 

Pyhä kolminaisuushan tästä Kiinalaisten mallista eittämättä myös tulee mieleen, vaikka itse muutan sen aina mielessäni pyhästä kolmiosta pyhäksi kuusisakaraiseksi tähdeksi ottaen huomioon tämän rinnakkaisekologian. Silloin ovat edustettuina tasapuolisesti Äiti/Isä-tytär/poika-Pyhä Sielu/Pyhä Henki. Jokaisessa energiakeskuksessa, niin pienessä kuin suuressa, on sekä feminiini- että maskuliinienergiat edustettuina. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimissä eivät Äiti, Tytär ja Pyhä Sielu enään oikein jaksa kantaa epätasapainoa jonka olemme maapallolla tuottaneet. Tässä vaiheessa evoluutioprosessiamme tämä yksinkertainen muutos ajattelussamme auttaisi tasapainoittamisessa. Tuhansia vuosia kestänyt Pyhän Feminiinin sorto ja tukahduttaminen saisi puolestani vihdoin jäädä historiaan.

Termin Second Ecology kuulin ensimmäisen kerran noin 15 vuotta sitten, sen puhui silloin David Spangler, henkinen opettaja Yhdysvalloista. Käänsin sen rinnakkaisekologiaksi koska se omasta mielestäni ei ole toinen vaan rinnalla kulkeva.

Micaela Aminoff on parantaja, arki-mystikko ja esoteerikko. Hän on pitkään opiskellut Aikain Viisauksia. Tultuaan isoäidiksi hän palasi keväällä 2016 takaisin Suomeen asuttuaan kymmenen vuotta Skotlannissa. Siellä hän palveli henkis-ekologisessa koulutuskeskuksessa, Findhorn Foundationissa. Noin viiden vuoden ajan hän toimi keskuksen Spiritual & Personal Development -osastolla ja johtoryhmän jäsenenä.

No comments:

Post a Comment